Масло кокоса являє собою безбарвну рідину з дуже приємним ароматом і смаком. Дане рослинна олія можна використовувати під час приготування їжі, адже воно володіє цілим рядом корисних властивостей. Страви, приготовлені з даними маслом, корисні для здоровя і краси, так і для задоволення смаку найвибагливіших гурманів. В кокосовому маслі багато вітаміну Е, воно не містить холестерину.

Дане рослинне масло набагато корисніше вершкового масла.

Властивості і застосування масла кокоса

Про корисні властивості масла кокоса можна сказати чимало. Засвоєння масла починається відразу ж після того, як вона надійшла в організм. Масло кокоса постачає кожну клітинку важливими живильними речовинами.

Регулярне вживання олії знижує ризик появи серцевих хвороб, раку, атеросклерозу і руйнівних процесів. Масло дуже корисно для підтримки імунітету. Для жінок, що сидять на дієті, масло рекомендується вживати, оскільки воно не відкладається в жирові відкладення.

Масло кокоса відноситься до групи лауриновых масел. Кокосова олія чудово живить шкіру, надає їй мякість і бархатистість. Ці властивості масла відрізняють його від інших рослинних олій. На поверхні шкіри масло створює невидиму захисну плівку. Завдяки своїй дії масло кокоса розгладжує, помякшує і зволожує шкіру. Олія підходить будь-якого типу шкіри, тому не бійтеся використовувати його при захисті шкірного покриву від впливу шкідливих речовин. За складом масло дуже легке, воно миттєво поглинається шкірою і не забиває пори.

Дане рослинна олія можна використовувати кожен день, особливо для масажу шиї і обличчя.

Маслом корисно мазати грубу шкіру на пятах. Кокосовим маслом корисно збагачувати косметичні засоби. Воно прекрасно взаємодіє з іншими рослинними маслами. Маслом кокоса дуже ефективно видаляти косметику з обличчя та очей.

Слід врахувати, що використання кокосового масла в чистому вигляді припускає, що воно рафінована. Нерафінована олія рекомендується використовувати при приготуванні масок для обличчя і тіла. Врахуйте, що нерафінована олія кокоса можна застосовувати для масок у таких пропорціях: не більше 10% - для особи, не більше 30% - для тіла. Масло кокоса очищає шкіру від ороговілих клітин.

Крім застосування масла в косметичних засобах для шкіри, його корисно використовувати для шкіри голови і волосся. Якщо нанести масло на шкіру голови після миття, то воно сприяє зниженню втрати білка. Масло слід втирати в коріння колос, а також, розподіляти по всій довжині, т. до. воно обволікає і захищає кожен волосок. Кокосове масло чудово зволожує і живить волосся, роблячи їх мякими, шовковистим, крім цього заспокоює шкіру голови. Використовують масло для лікування лупи. Зробивши маску з маслом, ви набагато швидше позбавитеся від лупи, ніж при використанні всіляких лікарських засобів.

Масло зміцнює волосяні цибулини, допомагає волоссю.

Нанесіть масло на кінчики волосся і залиште на всю ніч. Ефект від такої маски приголомшливий. При постійному застосуванні масла поліпшується структура волосся, вони стають блискучими, яскравими, сильними і слухняними.

Масло кокоса можна застосовувати і для засмаги. Для цього його необхідно змішати з сонцезахисними косметичними засобами. Завдяки маслу створюється стійкий колір засмаги, тому використовуйте масло до і після прийняття сонячних процедур. Ваша шкіра не обгорить, т. к. масло подбає про її зволоженні.

Кокосове масло гипоалергенно і не має протипоказань. Його можна застосовувати для догляду за шкірою немовлят. Масло не обовязково зберігати в холодильнику, а термін його використання до 1 року.

Автор: Воронецький Олег Володимирович
  • 08:00, 16 травня 2011
  • 31082
  • Коментувати

    Свежие записи: