Мінеральні масла в косметиці

Популярність мінерального масла можна пояснити зручністю його вживання. Досить просто на основі синтетичних речовин виготовити помаду, мило тощо косметику. Мінеральне масло отримують, як правило, з нафти і воно є сумішшю вуглеводів, які відокремлюють від бензину.

Використовуючи таке масло в косметиці для зволоження, ми створюємо водовідштовхувальну плівку.

Багато хто вважає, що затримуючи в шкірі вологу, ми робимо шкіру жвавіше, гладше, мякше. Насправді, не тільки вологу затримує плівка з даного масла, але і також токсини-продукти життєдіяльності і вуглекислий газ. Крім цього така плівка перешкоджає проникненню кисню в шкіру. Шкірі кисень просто необхідний.

В результаті використання мінерального масла в косметиці страждає шкіра. Припиняють правильно розвиватися клітини шкіри, уповільнюється їхній ріст. При частому використанні косметики з такими маслами шкіра висихає, стає чутливою і дратівливою. Природні механізми самозахисту слабшають, легше і швидше вражають шкіру шкідливі елементи. Безумовно, рідина є природним засобом для того, щоб поліпшити стан сухої шкіри, але неправильні способи зволоження шкідливі. Вони викликають не омолодження, а передчасне старіння.

Натуральні масла використовуються в косметології

Натуральні масла, які використовуються в косметичних засобах, на відміну від мінеральних масел дуже благотворно діють на шкіру.

Рицина або касторове масло відносять до невисихаючим масел. Це масло стійке до окислення. Таке масло – основа багатьох кремів, мазей. Широко застосовується в косметичних засобах, які рекомендуються при облисінні, прищах, зморшках, бородавках і пр.

Лляне масло часто входить до складу косметики. Воно сприяє зміцненню тканини, зняття роздратування. Лляне масло прискорює процес регенерації шкіри, тому застосовується в косметичних засобах, що застосовуються при обмороженнях, променевих пошкодженнях шкіри.

До його складу входять активні антиоксиданти, а для шкіри це необхідно.

Масло огірочника дуже багата жирними кислотами, гамма-ліноленової кислотою. Ця кислота запобігає алергічні та запальні процеси. Широко застосовується в косметології при старінні і сухості шкіри. Масло огірочника сприяє відновленню еластичності шкіри.

Масло авокадо, що використовується в косметиці, зазвичай змішують з оліями-носіями, адже воно саме по собі досить «важкий». Проте в шкіру воно проникає досить легко і глибоко, насичує її корисними речовинами.

Це масло часто входить до складу косметики, призначеної для запобігання розтяжок, для живлення шкіри. Використовується в кремах і мазях за сухої, вянучої шкірі, в засобах, рекомендованих від сонячних опіків.

Одним з найпопулярніших масел, використовуваних в косметиці, є масло жожоба. Це масло просто унікальне за своїми властивостями. Це масло володіє сильними зволожуючими і цілющими властивостями. Таке масло легко проникає в шкіру, змішуючись з шкірним салом, розчиняє його. Внаслідок цього прочищаються пори, а це знижує ризик появи вугрової висипки, шкіра стає пружною і еластичною. Масло жожоба – це прекрасний засіб від зморшок. Крім цього це масло надає позитивний вплив на волосся (надає блиск, захищає та відновлює їх).

Масло пшеничних паростків багате вітаміном Е і має сильний запах. Воно входить до складу косметики, призначеної від зморшок для сухої шкіри, для зцілення від слідів різних ран тощо Таке масло використовується в косметиці, яка застосовується при масажі.

Крім цього до складу косметики часто входять такі натуральні масла як масло з виноградних кісточок, масло лісового горіха, олія горіха макадаму, масло енотери, рисова олія, соєва олія. Також мигдальне, оливкова олія та ін Всі дані олії, що використовуються в косметиці, містять велику кількість корисних речовин.

Тільки позитивно вони впливають на наші волосся, нігті, шкіру, якщо тільки немає індивідуальної нестерпності.

Свежие записи: