Що таке рицина

Касторова олія отримують з рослини, рицина, яке відноситься до сімейства молочайних. Для цього збирають насіння і прямим віджимом вичавлюють з насіння олію.

За зовнішнім виглядом масло являє собою прозору вязку рідина без кольору або злегка жовтуватого відтінку, несмешивающуюся з водою. Масло володіє неприємним запахом і дуже неприємним смаком. Коли його пробуєш, спочатку смак не дає про себе знати, а через кілька секунд зявляється і може викликати навіть блювотний рефлекс. При низьких температурах масло загусає і зявляється каламуть.

Касторове масло на 85% міститься з рицинової кислоти. Також до складу входить стеаринова, олеїнова, пальмітинова, лінолева та ін кислоти. Рицин і рицинін, які знаходяться у великій кількості в касторке, токсичні, тому люди, які збирають рицину, піддаються різним захворюванням. Але тим не менш, при віджимі всі шкідливі речовини випаровуються, і олія перетворюється в дуже корисний продукт.

Застосування касторової олії дуже широко. Його використовують при виробництві промислових товарів, у фармацевтичній, парфумерній, харчовій промисловості, медицині і, звичайно ж, в косметології.

Використання в косметології

Рицина – відмінне давнє народне засіб. Його використовують для догляду за лицем, бровами, волоссям, віями. У косметиці олія рицини дуже широко використовується у виробництві косметичних засобів, але при цьому застосовують сильно гідрогенізована рицинова олія, яка по-іншому називається касторовый саломас. Саломас найчастіше використовується при виробництві губної помади. Також масло додають при виготовленні кремів, масок для волосся та інших косметичних засобів. Але щоб не купувати спеціально кошти з касторкою, можна самим зробити їх в домашніх умовах.

Для цього варто додати 1-2 краплі масла в тоніки, креми, скраби та інші косметичні засоби. Тільки масло додавайте порцію, яку будете відразу ж використовувати, а не на всю банку.

Для вій

Вважається, що використання касторової олії допомагає від випадання вій. Його додають в лікувальну туш. В результаті вії зміцнюються, стають пишнішими, довше і швидше ростуть. Якщо такої туші у вас немає, то можна просто нанести звичайне касторове масло на вії чистою і сухою щіточкою для туші, але при цьому слід уникати попадання масла в очі.

Рицина для губ

У виробництві бальзамів для губ касторове масло відіграє головне місце. Це відмінний засіб проти обвітрених губ, а також для губ, які схильні до сухості. Якщо ви будете регулярно користуватися бальзамом з касторкою – ваші губки забудуть про проблеми і стануть ніжними.

Для волосся

Рицина - просто знахідка при догляді за волоссям.

Для зміцнення і боротьби з проблемами волосся рекомендується використовувати ямайське масло. Регулярне використання масла касторової в косметиці для волосся дозволить:

  • Запобігти появі сухості шкіри на голові.
  • Волосся стануть блискучими і густими.
  • Стан волосся покращиться.
  • Волосся будуть менше схильні пошкодження.
  • Шкіра голови і волосся буде добре зволожені.
  • Ріст волосся посилиться.
  • Корисність для обличчя і тіла

    Рицинова олія дуже корисно для шкіри обличчя, особливо схильної до сухості, лущення, акне. Масаж обличчя з ним, а також маски з них допоможуть позбутися від невеликих зморшок і істотно поліпшать стан шкіри.

    Також плідно олія впливає на шкіру рук, зміцнює тонкі і ламкі нігті. Використання підігрітого олії дозволить помякшити мозолі і натоптиші, вилікувати ранки, а також знизити болю в ногах. Найкращий ефект досягається, якщо після нанесення надіти теплі рукавички або шкарпетки. Після процедури ви помітите, що шкіра стала шовковистою і мякше.

    Так, рицинова олія дуже корисно, але треба памятати, що воно може провокувати алергію, тому краще порадитися з лікарем.

    Свежие записи: